Rob Weijnen, founder

Oprichter en mede-eigenaar van The Rental Group is Rob Weijnen. Rob had een vooruitziende blik toen hij in 1996 Allrent ICT Solutions kocht. De markt voor de verhuur van IT-apparatuur lag open en er waren volop kansen voor groei. Samen met zijn team toegewijde medewerkers, bouwde Rob, Allrent ICT Solutions uit tot een van de grootste IT-verhuurbedrijven in de Benelux.

Meer overnames

In 2010 verstevigde Rob de leidende marktpositie van Allrent ICT Solutions met de overname van drie branchegenoten: CKWhy Systems, Rentware en IT Rentals Europe. Deze zijn tot op de dag van vandaag actief in hun eigen markten, maar varen samen onder de vlag van Dry Hire Europe B.V. Een jaar later werd AV- en IT-verhuurder Livingston in Veenendaal gekocht en veranderde de naam in Easy2Rent B.V. De meest recente overname is die van het Belgische Novid in 2020. Novid verhuurt audiovisueel materiaal en loopt voorop in de toepassing van led-oplossingen, een snelgroeiend segment. Novid is in staat complexe projecten naar de wensen van haar klanten uit te voeren.

Topservice verlenen

TRG en haar dochters bewegen zich in een zeer competitieve markt waarin het een uitdaging is boven het maaiveld uit te steken. In lijn met de uitgezette koers wordt vanaf het begin de focus gelegd op het verlenen van top service en het creëren van beleving voor de klant. Hiervoor zorgen de energieke medewerkers die meedenken met de klant en voor iedere vraag een oplossing leveren die werkt. ‘Voor elke klus moet je je het vuur uit de sloffen lopen en een paar stappen meer zetten dan de concurrentie. Dat doen wij al jaren en klanten voelen dat naadloos aan’, aldus Rob Weijnen.

Klantgericht denken

Rob Weijnen bouwde in minder dan 25 jaar een solide, goed geoliede en kerngezonde organisatie. The Rental Group wil de concurrentiestrijd winnen op klantgericht denken en handelen, en door snel te kunnen inspelen op de complexe klantvraag van vandaag en morgen. Met die filosofie als leidraad is de blik is nu gericht op de toekomst en op Europa.